34. LILLY JUNIOR Dečiji sajam biće održan 18. i 19. maja 2024. godine u TC GALERIJA u Beogradu

Ako vaše dete maltretira drugu decu, platićete OGROMNU KAZNU! Nov zakon o prosveti rešava vršnjačko nasilje

Pooštrene su i kazne za direktore, a prvi put će biti kažnjeni sekretari škola koji ne budu savesno obavljali svoj posao

Novi nacrt Zakona o prosveti predviđa značajno veće kazne za roditelje ukoliko oni ili njihova deca grubo prekrše školska pravila.

Od 5.000 pa do 100.000 dinara roditelj će morati da plati ukoliko ne uppiše dete u predškolski program ili ako dete ne ide u školu. Po džepu roditelja će ići i ako ne prijave u roku od 48 sati da dete ne može da dođe na nastavu. Imaju rok od osam dana da opravdavaju njegov izostanak.

Kazna ih čeka ako i sami prekrše pravila ponašanja koja postavlja ustanova. Ako dete načini neki od težih prekršaja discipline u školi, roditelji će morati na sud, da odgovaraju prekršajno ili krivično.

Još više, od 30.000 do 100.000 dinara koštaće roditelje ako njihovo dete maltretira vršnjake – ako udari, vređa, omalovažava ili ugrožava zdravlje vršnjaka.

Pooštrene su i kazne za direktore, a prvi put će biti kažnjeni sekretari škola koji ne budu savesno obavljali svoj posao. Njih čeka račun od 5.000 do 100.00 dinara.

 

Izvor: Telegraf

Nema komentara

Оставите одговор

To Top