34. LILLY JUNIOR Dečiji sajam biće održan 18. i 19. maja 2024. godine u TC GALERIJA u Beogradu

Devojčice prerano postaju devojke

Megi Hamilton, autorka knjige „Šta se događa našim devojčicama“ kaže da je „preskakanje detinjstva” postalo opšti trend i zabrinuto se obraća roditeljima, kako bi im skrenula pažnju da ništa od toga nije dobro

 Devojčice sada postaju devojke u 10. godini, jer već tada počinju da se depiliraju, lakiraju nokte, „kradu“ mami karmin. Još u predškolskom uzrastu pate za firmiranom garderobom, u četvrtom razredu drže dijete, u 13. godini razmenjuju poruke seksualnog sadržaja, a u 15. su u „ozbiljnim“ vezama.

Megi Hamilton, autorka knjige „Šta se događa našim devojčicama“ kaže da je ovo postao opšti trend i zabrinuto se obraća roditeljima, kako bi im skrenula pažnju da ništa od toga nije dobro.

– One preskaču detinjstvo, što ih uskraćuje za jedan prirodan proces sazrevanja – kaže Hamiltonova. – Majke su počele da šalju devojčice na brazilsku depilaciju, čim dobiju prvu menstruaciju. Šta je sledeće?

Njen zaključak je da devojčicama u zrelijim godinama više ništa neće biti zanimljivo, jer su u doba kada je trebalo da se igraju sa lutkom, isprobale sve što je nekada bilo rezervisano za odrasle. A, pritom su ostale duboko nezrele.

Izvor:  Vecernje novosti

Nema komentara

Оставите одговор

To Top