34. LILLY JUNIOR Dečiji sajam biće održan 18. i 19. maja 2024. godine u TC GALERIJA u Beogradu

Igre sa loptom u stanu

Lekari preporučuju roditeljima da mališanima usade želju za loptom od malih nogu, jer je to dobro za njihovo fizičko i socijalno zdravlje

U NEDOSTATKU dvorišta, ali i slobodnog vremena odraslih, koji bi trebalo da ih izvedu u park, mnoga deca su prinuđena da se igraju u stanu. Istraživanja pokazuju da u predškolskom i rano školskom uzrastu od svih aktivnosti najviše vole one sa loptom (između dve vatre, dobacivanje, fudbal, košarka, odbojka…). U tom dobu imaju jaku potrebu da budu u pokretu, a ovaj rekvizit im to omoguća.

Lekari preporučuju roditeljima da mališanima usade želju za loptom od malih nogu, jer je to dobro za njihovo fizičko i socijalno zdravlje. Međutim, kada su u stanu, mame i tate im radije daju da se igraju na kompjuteru, iako i tu mogu da se druže sa loptom. Stručnjaci preporučuju da iskoristite te trenutke za zajedničku igru i porodično druženje. Svi članovi mogu jedni drugima da dodaju loptu na razne načine, čak i nogama u sedećem položaju, ali lagano, bez snažnih udaraca. Možete i crtati po lopti zajedno flomasterima ili je ubacivati u improvizovani koš (kartonsku kutiju, kofu, kantu). Važno je da vreme u kući provedu na zabavan i kreativan način, a ne igrajući igrice na kompjuteru, tabletu, telefonu.

 

Izvor:  Vecernje  novosti

Nema komentara

Оставите одговор

To Top