34. LILLY JUNIOR Dečiji sajam biće održan 18. i 19. maja 2024. godine u TC GALERIJA u Beogradu

Jaja oslikavana maštom

Kraljevački osnovci imali priliku da se upoznaju s tradicijom. Boje i nalepnice poslužile su za zanimljive kreacije

 

KRALjEVO – Povodom predstojećih uskršnjih praznika, Kulturni centar „Ribnica“ i Narodni muzej u Kraljevu organizovali su ovih dana kreativne radionice na kojima su kraljevački osnovci učili nove tehnike farbanja uskršnjih jaja.

KC „Ribnica“ je u svojim prostorijama organizovao radionice za učenike Osnovne škole „Živan Maričić“ iz Žiče, kao i u isturenim odeljenjima OŠ „Petar Nikolić“ u Mrsaću, Bukovici, Samailama i Lascu, koncipirane tako da se kroz zabavu kod dece podstaknu kreativnost, razvoj fine motorike, percepcije, lični angažman i timski rad.

Uz pomoć voditeljke radionice Olivere Marjanović, za oslikavanje uskršnjih jaja đaci su kroz različite tehnike koristili ukrasni i krep papir, razne boje i nalepnice.

A pod nadzorom ikonopisca Bojana Miljkovića i slikara i konzervatora Nenada Dimitrijevića, u galeriji Narodnog muzeja organizovana je tradicionalna, peta po redu, radionica za učenike šestog razreda osnovnih škola „Dimitrije Tucović“, „Čibukovački partizani“, „Živan Maričić“ i „Đura Jakšić“, zamišljena tako da đaci najpre osmisle, a potom i oslikaju uskršnja jaja.

 

Na kraju ove radionice, oslikana jaja biće izložena u stalnoj postavci kraljevačkog Narodnog muzeja.

 

 

Izvor: Vecernje novosti

Nema komentara

Оставите одговор

To Top