34. LILLY JUNIOR Dečiji sajam biće održan 18. i 19. maja 2024. godine u TC GALERIJA u Beogradu

Kada je najbolje vreme za balet

Vaša ćerkica sanja o tome da jednog dana postane balerina, ali vi mislite da je još mala?

 Vaša ćerkica sanja o tome da jednog dana postane balerina, ali vi mislite da je još mala? Ukoliko je napunila četiri godine, već može da počne sa učenjem prvih baletskih koraka, kaže Drina Pešić, balerina.

– Ako dete već od malih nogu pokazuje talenat i interesovanje za ples, balet je pravi izbor. Pored toga što vremenom oblikuje telo, ova igra razvija i muzikalnost. Devojčice stiču gracioznost i prefinjenost pokreta i veoma brzo koriguju držanje, naročito ako imaju problema zbog krive kičme ili zatvorenih stopala, ističe Drina.

U Školici baleta naše sagovornice deca idu na časove dva do tri puta nedeljno, što je odlična priprema za upis u osnovnu baletsku školu u kojoj se podrazumeva svakodnevno vežbanje. Vrlo brzo oblače prve kostime, obuvaju baletanke, angažovane su u predstavama, slušaju muziku i druže se kroz igru.

– Svakodnevno vežbanje doprinosi formiranju lepih, izduženih, mišića, što važi i za dečake kod kojih se više razvija gornji torzo, zbog dizanja balerina, što je svakako teže od tegova, kaže naša balerina.

 

Izvor:  Vecernje novosti

Nema komentara

Оставите одговор

To Top