34. LILLY JUNIOR Dečiji sajam biće održan 18. i 19. maja 2024. godine u TC GALERIJA u Beogradu

Kako savladati pertle

„Kad’ sam bila mali beba“, kako kaže moje dete, „ništa nisam znala, a sada kad’ sam velika, znam sve!“ Deca rastu i menjaju se i kako sazrevaju stalno nas iznenađuju nekim novim idejama i mudrostima.

Pre neki dan me je moja ćera pitala da joj pokažem kako vezujem pertle. Bila sam oduševljena. Nikada ne forsiram stvari jer sve mi se čini kao da je još uvek mala. Međutim, deca u kolektivu brže napreduju, zahvaljujući svojim vršnjacima, pa je i radoznalost i potreba za znanjem veća.

Vezivanje pertli, po rečima pedijatra, zahteva određenu pokretljivost prsta koja je vidljiva kod dece uzrasta od 5 do 7 godina starosti. Međutim, sama tehnika ume da bude zbunjujuća za naše mališane. Svako vezuje pertle na svoj način tj onaj koji je njemu najlakši. Moram priznati da me je bacila na muke. Nimalo lak zadatak. Po prvi put sam se susrela sa različitim tehnikama učenja i njihovim nazivima. Shvatila sam da moj način vezivanja nije najjednostavniji za njene prstiće. Međutim, ne mogu svoje dete učiti drugačijim načinom od onoga koji i sama koristim. Još uvek nismo stigle do cilja ali smo blizu. Kao i u svemu, bitna je upornost i vežba. Barem dva puta dnevno izdvajamo vreme za našu novu igru. Ovaj snimak me je baš oduševio i morala sam da ga podelim sa vama. Mislim da je ovo najbrži način vezivanja pertli koji sam mogla da pronađem.

 

Izvor: Zelena ucionica

 

Nema komentara

Оставите одговор

To Top