34. LILLY JUNIOR Dečiji sajam biće održan 18. i 19. maja 2024. godine u TC GALERIJA u Beogradu

Kako se od dečaka stvara muškarac

Stvaranje muškarca je i spor i brz proces. Od trenutka kada se dete rodi, uči da voli, da poštuje sebe i svoja osećanja, kontroliše i pazi na druge, da bude živahno, veselo, ali bezbedno

Misija svih roditelja muške dece je da od dečaka stvore zrelog muškarca. Kako da sinovi porastu srećni, zdravi i uspešni, objašnjava u knjizi „Stavarnje muškarca“ dr Arne Rubinštajn, otac dva odrasla sina, koji duže od 30 godina radi sa tinejdžerima i njihovim porodicama kao stručnjak za adolescentni razvoj.

Stvaranje muškarca je i spor i brz proces. Od trenutka kada se dete rodi, uči da voli, da poštuje sebe i svoja osećanja, kontroliše i pazi na druge, da bude živahno, veselo, ali bezbedno. Tokom adolescencije, učenje postaje konkretnije kroz upravljanje vozilima, seksualnost, odluke o poslu i karijeri, odluke u vezi sa alkoholom i drogom.

Koristeći primere iz života i prakse, dr Rubinštajn objašnjava opasnosti sa kojima se danas suočavaju tinejdžeri i pokazuje roditeljima kako da nauče sinove da donose bezbedne i razumne odluke. Da bi u tome uspeli, neophodno je da razumeju njihov svet, izazove sa kojima se suočavaju i menjaju odnos prema sinovima kako oni postaju muškarci.

Autor insistira na zajednici sa prijateljima i porodicom, koja će pomoći dečacima da pređu granicu zrelosti. Ovo je, zapravo, praktičan priručnik, pun priča i namenjen je svim roditeljima, bilo da je u pitanju samohrana majka srećnog mališana ili problematičnog tinejdžera.

 

Izvor:  Vecernje  novosti

Nema komentara

Оставите одговор

To Top