34. LILLY JUNIOR Dečiji sajam biće održan 18. i 19. maja 2024. godine u TC GALERIJA u Beogradu

Ljudskost na delu: Dečak krišom hranio druga iz razreda

Od samog početka semestra, dečak po imenu Dilan pitao je majku da mu odsada pravi dva sendviča za školu, umesto jednog.

Žoset Diran iz Novog Meksika, nije tražila razloge misleći da joj je sin dobio veliki apetit. Međutim, kad više nije mogla da se suzdrži, pitala ga je:

“Dušo, mislim da ti je ovo previše?” Njezin sin je tada odgovorio: “Ovo je za jednog dečaka. On ne donosi nikakav ručak u školu. Mislim da nemaju novca.”

Žoset je bila iznenađena i duboko dirnuta, prenosi Bright Side.

Ispostavilo se da je porodica tog dečaka imala jako puno problema: njegova mama se sama starala o detetu, izgubila je nedavno posao te jedva spaja ‘kraj s krajem’.

Žoset je ovo pogodilo, jer se prije nekoliko godina i sama našla u istoj situaciji. Samohrana je majka, koja je, takođe, bila bez posla i nije mogla priuštiti niti iznajmiti stan, već je noći provodila u automobilu.

Nije postavljala više pitanja već je nastavila davati sinu drugi ručak svakodnevno.

Onda je jednog jutra je dobila telefonski poziv od škole gdje se susrela s majkom Dylanova prijatelja. Saznavši Žosetin čin ljubaznosti, sa suzama u očima došla je reći HVALA.

“Znam da ste hranili mog sina. Tako sam vam zahvalan. Ali sada sam našla posao”, rekla je ponudivši joj novac.

Žoset nije uzela, čak ju je Dlanov prikaz saosećanja za svog prijatelja inspirisao. Naime, uz pomoć svojih prijatelja iz odbojkaške reprezentacije, u kojoj je igrala, uspela je prikupiti 400 dolara koji će se koristiti za ručak one dece u školi čije porodice to ne mogu priuštiti.

 

Izvor: Zelena ucionica

Nema komentara

Оставите одговор

To Top