34. LILLY JUNIOR Dečiji sajam biće održan 18. i 19. maja 2024. godine u TC GALERIJA u Beogradu

Mame i tate, pričajte sa mališanima

Duplo više dece nego roditelja je pokazalo brigu zbog toga što članovi porodice dele njihove fotografije na društvenim mrežama. Mnogi su rekli da se zbog toga često osećaju posramljeno ili frustrirano.

Klinci ne vole kada njihovi roditelji stalno „kače“ porodične slike na društvene mreže, pokazalo je američko istraživanje u kojem je učestvovalo 250 porodica. Deca su bila uzrasta od 10 do 17 godina i pitali su ih koja bi pravila voleli da njihove mame i tate poštuju.

Na prvom mestu je bilo da ne bi trebalo da dele informacije i fotografije na „Fejsbuku“ i „Instagramu“ dok od njih ne dobiju dozvolu. Smeta im i što previše vremena provode za kompjuterom i sa telefonom, pa ih ne gledaju u oči dok razgovaraju ili dok ručaju. Veliki broj malih ispitanika brine za bezbednost roditelja tokom vožnje, jer koriste mobilne telefone dok voze.

– Duplo više dece nego roditelja je pokazalo brigu zbog toga što članovi porodice dele njihove fotografije na društvenim mrežama. Mnogi su rekli da se zbog toga često osećaju posramljeno ili frustrirano – kaže autorka studije Sarita Šonebek.

 

 

Izvor:  Vecernje novosti

Nema komentara

Оставите одговор

To Top