34. LILLY JUNIOR Dečiji sajam biće održan 18. i 19. maja 2024. godine u TC GALERIJA u Beogradu

Matić: Deca ne govore o neprijatnostima na internetu

Državna sekretarka u ministarstvu trgovine Tatjana Matić izjavila je danas da najveći broj dece ne govori o neprijatnostima koja su doživela na internetu i da je svako treće dete bilo žrtva zlostavljanja na društvenim mrežama

 Državna sekretarka u ministarstvu trgovine Tatjana Matić izjavila je danas da najveći broj dece ne govori o neprijatnostima koja su doživela na internetu i da je svako treće dete bilo žrtva zlostavljanja na društvenim mrežama.

„Svako treće dete bilo je žrtva zlostavljanja, a svaka četvrta devojčica bi se našla sa osobom koju je upoznala preko društvenih mreža“, rekla je Matićeva za RTS.

Ona je kazala da se najveći broj dece ne poverava oko neprijatnosti koje im se dešavaju na internetu.

„Za nas je najvažniji cilj bio da im objasnimo da moraju imati poverenja u roditelje i nastavnike. Zato smo odlučili da osnujemo Nacionalni centar za bezbednost dece na internetu“, navela je Matićeva.

Ona je rekla da će kol centar pomoći i pružiti podršku i roditeljima i deci.

Svako četvrto dete našlo se u situaciji da mu je bez dozvole objavljena slika na internetu, rezultati su istraživanja organizacije „Save the ćildren“ povodom Dana bezbednog interneta 9. februara.

 

Izvor:  Vecernje  novosti

Nema komentara

Оставите одговор

To Top