34. LILLY JUNIOR Dečiji sajam biće održan 18. i 19. maja 2024. godine u TC GALERIJA u Beogradu

Maturanti iz Pirota svake godine daju primer svoj deci u Srbiji

Predstavnici maturanata Pirotske gimnazije uplatili su 86.500 dinara sugrađaninu Dušanu Kartaljeviću, teško obolelom mališanu.
Humanost pirotskih gimanzijalaca postaje tradicionalna i primer svima u Srbiji.

Osim novčane pomoći, kupljen mu je i džojstik za igrice i slušalice, koje nije imao, a izrazio je veliku želju da ih ima.

Takođe, na nagovor maturanata poznati jutjuber Muđa, koji je inače Dušanov idol, došao je u Pirot, posetio Dušana i poklonio mu tastaturu.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je pismo podrške maturantima Gimnazije u Pirotu, Ekonomske škole i Tehničke škole iz Pirota, njihovim roditeljima i nastavnicima, a povodom odluke da novac namenjen za svečanu matursku odeću opredele za lečenje bolesne dece, saopštilo je ovo Ministarstvo.

“Tom odlukom pokazali ste da ste odrasli i da ste spremni i za najteže ispite zrelosti koji vas očekuju tokom ličnog i profesionalnog napredovanja.Ponosni smo na vas, vašu čovekoljubivost i preduzimljivost. Vašim roditeljima i nastavnicima čestitamo na tome što su, vodeći vas ljubavlju i znanjem kroz detinjstvo i mladost, ugradili u vas najviše ljudske vrednosti. Upravo vaš primer poslužiće kao preporuka učeničkim parlamentima svih naših škola. Želimo vam uspešan nastavak obrazovanja, ostvarenje ličnih i profesionalnih želja i svaku ličnu i porodičnu sreću”, navodi se u pismu.

Maturanti pomenutih srednjih škola odlučili su da ove godine umesto kupovine skupih maturskih toaleta, novac uplate za lečenje najugroženijih sugrađana koji boluju od teških bolesti, a nemaju mogućnosti da se leče zbog izuzetno skupih terapija i zahvata.

 

 

Izvor:  Zelena ucionica

Nema komentara

Оставите одговор

To Top