34. LILLY JUNIOR Dečiji sajam biće održan 18. i 19. maja 2024. godine u TC GALERIJA u Beogradu

Mirna i lagana prva šetnja s bebom

Mirna i lagana prva šetnja s bebom

Nijedna krajnost nije dobra, kažu stručnjaci – greše i roditelji koji bebu nigde ne vode, ali i oni koji odmah sa detetom kreću u šoping i na dečje rođendane. Pronađite sredinu i birajte mesta sa manje gužve

Roditelji novorođene bebe najčešće idu iz krajnosti u krajnost – ili je nigde ne vode ili je odmah „ubace“ u gužvu. I šta god da urade od toga – greše. Profesor dr Majkl Bodin kaže da prvi izbor nije dobar pre svega za majke.

– Ako 24 časa dnevno, svaki dan, svaku nedelju, sve do drugog, trećeg meseca ostajete kod kuće, plašeći se da će se bebi nešto desiti u dodiru sa spoljašnjim svetom, pući ćete. Beba plače, vi ne spavate, ne razmenjujete energiju i priče sa drugima, hormoni divljaju. Šta možete da očekujete osim da padnete u depresiju ili da vam povratak u stvarnost bude kao horor film – primećuje Bodin.

S druge strane, ako ste od onih koji odmah sa bebom krenu u šoping i na dečje rođendane, računajte da ćete joj ugroziti zdravlje.

– Pomislite na sve one bakterije i viruse koji vrebaju – upozorava ovaj stručnjak, savetujući mamama da pronađu sredinu i šetaju bebe laganim tempom, birajući mesta sa manje ljudi i buke.

 

Izvor: Vecernje novosti

Nema komentara

Оставите одговор

To Top