34. LILLY JUNIOR Dečiji sajam biće održan 18. i 19. maja 2024. godine u TC GALERIJA u Beogradu

Ne prisluškujte tinejdžere

Ne prisluškujte tinejdžere

 Tinejdžeri su vrlo osetljivi i čim osete da odrasli pokušavaju da ih kontrolišu, da znaju za svaki njihov korak i emocije, počinju da ih varaju i namerno iznose neistine u razgovoru sa vršnjacima

Čim posumnjaju da ih roditelji prisluškuju dok razgovaraju sa vršnjacima, tinejdžeri počinju da zavaravaju tragove i naglas pred njima pričaju drugovima laži, kako bi radoznale autoritete naveli na pogrešan put.

Do ovog zaključka je došao tim psihologa u Sidneju, koji je sproveo anketu među srednjoškolcima. Adolescenti su u većinskom broju priznali da namerno iznose neistine o svom kretanju, simpatijama i školskim obavezama, kako bi se roditeljima osvetili za to što ih prisluškuju.

– Tinejdžeri su vrlo osetljivi i čim osete da odrasli pokušavaju da ih kontrolišu, da znaju za svaki njihov korak i emocije, počinju da ih varaju – kaže dr Linda Mekluan. – A, to nije dobro, jer pokazuje da su izgubili poverenje u roditelje, koji isto tako gube poverenje u decu, koja sve više počinju da ih „farbaju“. Na odraslima je da u tome budu mudriji.

Izvor: Vecernje novosti

Nema komentara

Оставите одговор

To Top