33. Novogodišnji LILLY JUNIOR Dečiji sajam biće održan 23. i 24. decembra 2023. godine u TC GALERIJA u Beogradu

Porodične igre za duge zimske dane

Ne dozvolite da deca sve vreme koriste za gledanje televizije i igranje na kompjuteru, već im pomozite da se zabave i nešto nauče. Osmislite igru u kojoj će učestvovati svi članovi porodice

 Zimsko doba decu duže zadržava u kući, ali nemojte da dopustite da to vreme koriste samo za gledanje televizije i igranje igrica, već im pomozite da se zabave i nešto nauče. Osmislite igru u kojoj će učestvovati svi članovi porodice.

Zašto se ne biste igrali škole, u kojoj će svi imati jasno podeljene uloge? Ili, poređajte plišane igračke, koje će biti đaci, a deca na smenu mogu biti učitelji i učenici. Odrasli mogu biti đaci ili direktori škole, kako se već dogovorite. Ova igra je idealna da na zabavan način preslišate školarce gradivo, a korisno je i za mlađu decu.

Uvek možete da napravite karaoka žurku, tako što ćete puštati muziku sa interneta ispod koje ide tekst pesama koje pre toga niste čuli. Zabavno je kada zajedno pevate nepoznate hitove, to može dovesti do suza od smeha.

Prisetite se i davno zaboravljene fote. Na papirićima ispišite zadatke, ubacite ih u šešir ili kutiju i izvlačite kada dođete na red. Potrudite se da budete kreativni dok smišljate šta koja fota da uradi, jer to utiče na nivo zabave. Zadaci ne smeju biti dosadni.

 

Izvor: Vcernje novosti

Nema komentara

Оставите одговор

To Top