34. LILLY JUNIOR Dečiji sajam biće održan 18. i 19. maja 2024. godine u TC GALERIJA u Beogradu

Pravila za očeve koji imaju ćerke

„Danas ide u obdanište. Sutra je već na fakultetu. Nemoj da trepneš“, jedno je od pravila. Pročitaje ih još 49…

Bloger Majkl Mičel svakodnevno piše o roditeljstvu i daje savete svim tatama sveta. Ovog puta dao je savete onim tatatama koji imaju ćerke.

U svom blogu ovaj tridesetogodišnjak izneo je 50 saveta kako da se ponašaju tate prema ćerkama: Voli njenu mamu. Poštuj je, ceni i otvoreno pokaži da je voliš. Kada tvoja ćerka poraste, velike su šanse da će udati za nekoga ko će se prema njoj ponašati onako kako se ti ponašaš prema njenoj majci. Dobro ili loše, to tako ide. Dobro je bolja varijanta. Uvek budi tu. Kvalitetnog vremena nema bez kvantiteta. Družite se bez ikakvog drugog razloga osim da ste zajedno. Budi iskreno zainteresovan za sve što nju zanima.

Potrebno joj je da tata bude uključen u sve faze njenog života. Nemoj sedeti pasivno dok prolaze godine… i njen život u tim godinama. Ona će rasti tražeći heroja. To možeš biti ti. Moraćeš da joj priskačeš u pomoć mnogo puta u životu. Budi na nivou u svakoj situaciji. Crveni plašt i plave helanke – može i ne mora. Ceni svaki zajednički trenutak. Danas ona u pelenama puzi po kući, sutra joj dodaješ ključeve od auta, i pre nego što shvatiš, predaješ je mladoženji.

Život se dešava brzo. Uživaj dok možeš. Sasvim je OK da praviš planove za njenu budućnost. Isto tako je OK i to da ih ona ignoriše. Hteo si da ti ćerka bude jaka ličnost? Dozvoli joj da te našminka. Tvoj osećaj neprijatnosti će izbledeti – njena uspomena neće. Ona će se svađati sa svojom majkom. Oprezno biraj stranu. Hajde, kupi joj te đinđuve. Naravno da deluješ smešno dok se igraš žmurke sa bebom. Sve jedno se igraj. Uživaj u čaroliji kupanja bebe.

Nema komentara

Оставите одговор

To Top