34. LILLY JUNIOR Dečiji sajam biće održan 18. i 19. maja 2024. godine u TC GALERIJA u Beogradu

Samo mame mogu obaviti sve ovo jednom rukom

Čuvati decu  jednom rukom, a  drugom kuvati, jesti, prati sudove i čistiti kuću mogu samo mame

Da žene za razliku od muškaraca imaju sposobnost obavljanja više stvari u isto vreme već je svima poznato, znate li da mame imaju još neke posebne sposobnosti?

Pročitajte samo nekoliko stvari koje mame mogu učiniti služeći se samo  jednom rukom dok istovremeno već nešto obavljaju, najčešće dok u krilu drže svoje bebe.

Rezuckaju povrće, peku jaja, roštiljaju…
Sigurno ste sto puta videli mamo kako s jednom rukom meša hranu koja se prži na šporetu dok s drugom rukom drži dete. Mame mogu na taj način čak rezatii i povrće, recimo crveni luk. Slično je i s roštiljanjem. Iako se čini prilično opasno, mame će verujte, ukoliko je potrebno, posao obaviti bez zamerki služeći se samo jednom rukom.

Uspevaju da se skinu i obuku u javnom toalteu služeći se samo jednom rukom
U gradu ste i zatrebao vam je javni toalet. Uz to, u rukama nosite bebu. Mame će i tada uspeti obaviti posao držeći s jednom rukom bebu dok će se s drugom skinuti, pridržavati za pločice te obrisati i obući. Zasigurno se ovo nebi usudio probati nitko drugi osim majke.

Razgovaraju  telefonom…
Možete li to zamisliti? Dete s jedne strane kuka, plače, vrišti, mama držite telefon uz uho s druge strane. Ne, na telefonu nije baka ili prijateljica koju mogu zamoliti da nazove kasnije već doktorica, sestra s narudžbenog šaltera, teta iz poreske koje su se napokon javile da reše važan problem. Mama će balansirati između uplakanog deteta kome će dati jesti ili ga zabaviti igračkom dok će istovremeno pažljivo slušati drugu osobu. Ako je uz to potrebno zapisati neki broj, ime ili savet, a slučajno u blizini nije papir. Verujte, mame će se snaći i u toj nemogućoj situaciji…

Jedu samo jednom rukom…
Sigurno je kod mama većina obroka pojedena na brzinu i to najčešće jednom rukom dok s drugom čuvaju svoje bebice. No, za razliku od drugih situacija ova ima jednu prednost! Ima li bolja metoda za detu od toga da jedete jednom rukom? Teško da se možete najesti…

Umivaju se, šminkaju, oblače
Pranje lica, zubi, šminkanje i odevanje. Da, sve te stvari mame male dece najčešće čine samo s jednom rukom. Najteži deo je oblačenje , ali mame su to već odavno usavršile…

Kuvaju i piju kafu…
Kava je kod većine mama jednostavno nezaobilazna pa u šali možemo reći da bi do nje došle i bez pomoći ijedne ruke. Iako postupak zahteva nekoliko radnji, mamama to nije nikakav problem učiniti s jednom rukom…čak i s poluotvorenim očima!

Usisavaju, brišu prašinu, peru sudove, veš
Čišćenja, usisavanje, iznošenje smeća, brisanje prašine, čišćenje kupatila … .Većina mama učinila je sve te stvari nebrojeno puta uz pomoć samo jedne ruke. Postoji li uopšte neki posao koji mame ne mogu obaviti samo s jednom rukom..?

Mame jednom rukom mogu promijeniti i pelenu…
Samo najbolje mame mogu to učiniti jednom rukom…Jeste li vi možda jedna od njih?

 

Izvor: Zelena  ucionica

Nema komentara

Оставите одговор

To Top