34. LILLY JUNIOR Dečiji sajam biće održan 18. i 19. maja 2024. godine u TC GALERIJA u Beogradu

Škola fudbala „DIF“ na Dečijem sajmu

Prvi put na Dečijem sajmu predstavila se i „Škola fudbala DIF“, koja je pobrala velike simpatije mališana i roditelja. Ovaj projekat Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, Univerziteta u Beogradu, je u sastavu šire organizacione celine pod nazivom ’’CENTAR ZA FUDBALSKE TALENTE’’.

dsc_9903 dsc_9913

„Škola fudbala DIF“ je nastala pre 10 godina kao odgovor na aktuelna dešavanja u fudbalskoj praksi u radu sa najmlađim uzrasnim kategorijama. Jedan od osnovnih nedostataka u radu sa decom je težnja trenera fudbala da se ranom specijalizacijom i orjentacijom ka takmičenju postižu takmičarski ili ekipni rezultati, koji neminovno zapostavljaju individualni razvoj dece, koja se nalaze na samom početku sticanja bazičnih navika za bavljenjem fudbalskim sportom.

dsc_9910 dsc_9915

U ovoj školi, pravo da obučavaju imaju samo oni koji su i sami predhodno obučeni – mladi, ambiciozni, vredni i stručni, Viši fudbalski treneri i profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje,  Univerziteta u Beogradu.

Primarni zadatak trenera „Škole fudbala DIF“ je da se obuči, trenira i usavršava tehnika fudbalske igre (udaraca po lopti –  dodavanja, udaraca na gol, centaršuteva, volej udaraca, „makazica“,“špic“ udaraca, …, kao i primanja lopti, vođenja  lopte, driblinga i finti, oduzimanja lopti od protivnika, …) i osnovne taktičke radnje za odgovarajući uzrast ( saradnja dva igrača u ofanzivi i defanzivi, …).

Upis novih članova je u toku.

Nema komentara

Оставите одговор

To Top