34. LILLY JUNIOR Dečiji sajam biće održan 18. i 19. maja 2024. godine u TC GALERIJA u Beogradu

Sukob generacija je normalan

Taj jaz generacija je gotovo normalna pojava, što je potvrdila i britanska studija

 Tinejdžeri vole jedno, a roditelji drugo. Oni bi ovako, odrasli onako. Taj jaz generacija je gotovo normalna pojava, što je potvrdila i britanska studija. Na osnovu podataka do kojih su došli, kako prenosi Dejli Mejl, istraživači su zaključili da postoji makar nekoliko stvari u kojima se razmimoilaze.

Na prvom mestu je četovanje preko interneta. Adolescenti previše vremena potroše na dopisivanje, dok njihovi roditelji smatraju da im virtuelna komunikacija više šteti nego koristi.

Mame i tate ne gledaju blagonaklono na šminkanje svojih devojčica, jer misle da to ne priliči njihovim godinama i stvara od njih lutke koje ne mogu da izađu na ulicu bez maskare i karmina.

Razdor nastaje i u odnosu prema igricama. Odrasli smatraju da one stvaraju zavisnost što nije daleko od istine, s obzirom na to da je u Amsterdamu otvorena klinika za odvikavanje od ove aktivnosti.

– Morate da podstičete decu da vode zdrav život tako što ćete se pobrinuti da se bave sportom ili umetnošću, ali dozvolite im i da provedu određeno vreme u igricama. Važno je da ne preteruju – savetuje dečji psiholog En Flinthem.

 

Izvor: Vecernje novosti

Nema komentara

Оставите одговор

To Top