34. LILLY JUNIOR Dečiji sajam biće održan 18. i 19. maja 2024. godine u TC GALERIJA u Beogradu

Svako peto dete u Srbiji gojazno

U novobeogradskoj OŠ „Mladost“ nastava je prvog dana škole, počela časom fizičkog vaspitanja, čime Ministarstvo omladine i sporta i Savez za školski sport žele da ukažu na poražavajući podatak da je svako peto dete u Srbiji gojazno, kao i na važnost fizičke aktivnosti od najranijeg uzrasta.gojaynost-2

Đaci drugog i trećeg razreda pokazali su veštine u snalaženju sa obručom, savladavanju prepreka, a mališanima su neke vežbe pokazali naši vrhunski sportisti koji su posetili školu, poput proslavljenog Vladimira Vanje Grbića, koji je potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije.

Predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković rekao je novinarima nakon časa da je želja ljudi u toj asocijaciji da najmlađima pokažu šta je sport i da svaka sportska igra ima svoja pravila, koja treba da se poštuju.

– Poštujući pravila, deca stiču određene navike i veštine koje su bitne i u drugim stvarima u životu – rekao je Tanasković, naš proslavljeni odbojkaš i istakao da je jako bitno da najmlađe na vreme edukujemo po tom pitanju.

Pomoćnik ministra za sport Uroš Zeković rekao je da je cilj Ministarstva omladine i sporta da sport bude dostupan svima, da sva deca mogu da se bave sportom, uprkos poražavajućoj statistici da je svako peto dete u Srbiji gojazno i da deca puno vremena provode ispred kompjutera.

– Ovo je jedan od načina da ukažemo na taj problem – rekao je Zeković i poželeo đacima da dobro uče ali i da se bave sportom jer će tako, kako kaže, biti zdraviji i bolji ljudi.

O važnosti fizičke aktivnost još od najranijeg uzrasta govorio je i državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Predrag Peruničić, a đake su posetili i Dejan Tomašević iz Košarkaškog saveza Srbije, odbojakišica Brižitka Molnar, Igor Janković iz Fudbalskog saveza Srbije, naši mladi sportisti i drugi.

Nakon časa fizičkog usledilo je obavezno davanje autograma ali i fotografisanje za školsku oglasnu tablu.

Inače, škola ima oko 1.200 đaka među kojima i onih koji imaju zavidne rezultate u streljaštvu, karateu, šahu, gimnastici, odbojci.

IZVOR: Vesti online

Nema komentara

Оставите одговор

To Top