33. Novogodišnji LILLY JUNIOR Dečiji sajam biće održan 23. i 24. decembra 2023. godine u TC GALERIJA u Beogradu

Tinejdžer(ka) bi na more s društvom…

Predložite da sa njima putuje i neko stariji, pa ako ne želi da to budete vi, neka idu punoletni brat, sestra, rođak, prijatelj

VAŠE dete vam je saopštilo da na letovanje želi da ide sa društvom? Ovo je šok za svakog roditelja, ali vi budite mudriji i nemojte odmah, izričito, reći NE!

Pokušajte da lepo porazgovarate na tu temu. Ukoliko ima manje od 16 godina, razumljivo je da brinete i probajte da ubedite tinejdžera da to nije najbolja ideja. U ovom slučaju ima rešenja. Predložite da sa njima putuje i neko stariji, pa ako ne želi da to budete vi, neka idu punoletni brat, sestra, rođak, prijatelj. Važno je da ih neko „kontroliše“, a vi objasnite detetu da mu neće braniti normalne zahteve i želje, samo će biti tu ako zatreba. Važno je da ta osoba zaista bude od poverenja, neko na koga možete da se oslonite i računate na njegovu odgovornost, jer su mladi prirodno radoznali i neozbiljni.

Druga opcija je da pustite dete da kao letuje sa društvom, pod uslovom da u isto vreme, u istom mestu, samo u drugom apartmanu, budete i vi. Napravite dogovor da se viđate na plaži ili zajedno ručate. Tako ćete biti mirniji, a adolescent će imati svoju slobodu ili makar privid da je najzad odrastao i putuje bez mame i tate. Najgore je da pružate otpor i striktno zabranite odlazak, jer to može da probudi inat i da iz revolta napravi neku ludost koja će ga skupo koštati.

 

Izvor:  Vecernje novosti

Nema komentara

Оставите одговор

To Top